Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Παγιδευμένοι στην Ελλάδα

Σύμφωνα με έρευνα για το Πανεπιστήμιο Αθηνών, ένας στους πέντε Έλληνες θέλει να μεταναστεύσει αλλά δεν έχει την οικονομική δυνατότητα ούτε να πάει μετανάστης, ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις έχουν αποφασίσει να αφήσουν την τελευταία τους πνοή στην πατρίδα. Μια και δεν υπάρχουν χρήματα για εισιτήρια, πολλοί Έλληνες το κόβουν με τα πόδια από τα σύνορα με την Αλβανία για να πάνε περπατώντας στην Γερμανία να πλένουν πιάτα. 


Δεν είναι και λίγοι οι Έλληνες που πάνε στο λιμάνι της Πάτρας και προσπαθούν να πηδήσουν σε κάποιο φορτηγό, για να καταφέρουν να περάσουν παράνομα με το πλοίο στην Ιταλία.

Όπως δήλωσε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών πολλοί απελπισμένοι Έλληνες καταφεύγουν στο Ίδρυμα για να βρουν δουλειά αλλά, ήδη, οι προσληφθείσες καθαρίστριες έχουν από έξι πτυχία και μιλούν δέκα γλώσσες η καθεμία, οπότε δεν υπάρχουν άλλες θέσεις, ενώ για μια θέση κηπουρού οι υποψήφιοι είναι 150 χιλιάδες με μάστερ και οι τριανταφυλλιές αισθάνονται πολύ κολακευμένες.

Στέλεχος της εταιρείας που έκανε την δημοσκόπηση είπε πως υπάρχει τρόμος στην ελληνική κοινωνία –εκτός από αισιοδοξία- και πως δυο στους τρεις πολίτες φοβούνται ότι είναι πιθανόν αύριο να χάσουν τη δουλειά τους, ενώ ο ένας στους τρεις ήδη, οπότε δεν φοβάται μην απολυθεί και την περνάει τζάμι.


Σύμφωνα με την έρευνα, το 70,76% των ερωτηθέντων δεν πιστεύει πως η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ξεπεράσει τα προβλήματά της γιατί έχει αρχίσει να γερνάει η κακομοίρα και είναι για καλή ψυχή.

Μέσα σε αυτή την ζοφερή κατάσταση, το πανεπιστήμιο εμφανίζεται σαν ελπίδα για τους πολίτες, οπότε είναι καιρός να αρχίσουν και τα πανεπιστήμια να μοιράζουν συσσίτιο γιατί η Εκκλησία και οι δήμοι τα έχουν παίξει και δεν μπορούν να τους ταΐσουν όλους.

Το 83,99% των ερωτηθέντων θεωρούν πως πρέπει να παρέμβουν οι άνθρωποι του πνεύματος αλλά στην Ελλάδα οι άνθρωποι του πνεύματος είναι, συνήθως, κρατικοδίαιτα κομματόσκυλα που διέπονται από άκρατο ρεαλισμό και εκτιμούν την ύλη πιο πολύ από το πνεύμα που δεν έχουν, οπότε δεν βγάζουν άχνα για να μην χάσουν τη θέση τους και τον μισθό τους.

Εντύπωση προκαλεί το ότι ενώ πολλοί Έλληνες σκέφτονται να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό για να βρουν δουλειά, οι μισοί σχεδόν από τους ερωτηθέντες θεωρούν την παρουσία των μεταναστών στην Ελλάδα πρόβλημα για την εργασία των νέων, οπότε φτάνουμε στο συμπέρασμα πως αφενός πιστεύουν πως οι Έλληνες μετανάστες ευλογία για τις χώρες που τους υποδέχονται, και πως αφετέρου οι νέοι Έλληνες ονειρεύονται να καθαρίζουν τζάμια στα φανάρια και να μαζεύουν φράουλες στη Μανωλάδα αλλά δεν μπορούν γιατί τα πόστα τα έχουν πιάσει οι Αφγανοί, οι Μπαγκλαντεσιανοί και οι Πακιστανοί που ζουν πλουσιοπάροχα.

Απορία προκαλεί το γεγονός ότι οι Έλληνες που μεταναστεύουν προτιμούν τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης –αν και πιστεύουν πως δεν έχουν μέλλον-, και δεν πάνε να δουλέψουν στο Κονγκό ή την Ουγκάντα που υπάρχει μεγάλη ζήτηση για λευκούς Αφρικανούς με ένδοξο ιστορικό παρελθόν.

Το θετικό με την κατάρρευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ότι θα επιστρέψουν στην Ελλάδα όλοι οι συμπατριώτες μας και θα είμαστε πάλι όλοι μαζί, όπως παλιά.

Τότε να δείτε τι έχει να γίνει.


Πηγή: Pitsirikos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου