Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Οι μικρές διαδηλώσεις καταστρέφουν την... πάτριδα, λέει ο Δένδιας

Του, Έλλη Ζώτου

Νομοθετική ρύθμιση που φυσικά δεν θα αφορά περιορισμούς για διαδηλώσεις μόνο για την τουριστική σεζόν ή μόνο την Αθήνα αλλά όλες τις μεγάλες σκοπεύει να καταθέσει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Ν. Δένδιας σύμφωνα με όσα δήλωσε κατά τη σημερινή του συνάντηση με τα προεδρεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Από την πλευρά της ΓΣΕΕ, ο Γ. Παναγόπουλος δήλωσε πως "επί της ουσίας με κανένα τρόπο δεν αποδεχόμαστε έκτακτη νομοθεσία" καθώς και ότι ο "νόμος και η τάξη δεν επιβάλλονται με διατάγματα" ενώ φρόντισε να τονίσει πως "εμείς αναλαμβάνουμε την πολιτική ευθύνη των ογκωδών, των πολυπληθέστατων, των μαχητικών αλλά ειρηνικών διαδηλώσεων που ως ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ πραγματοποιούμε".
Ο Ν. Δένδιας τόνισε πως επιδιώκουν την ευρύτερη συναίνεση για την νομοθετική ρύθμιση ωστόσο ερωτηθείς αν τελικά αυτή δεν υπάρξει τι θα γίνει, επεσήμανε πως "τελικά τη νομοθετική ευθύνη και πρωτοβουλία την έχει η πολιτεία, η κυβέρνηση, η Βουλή, ο αρμόδιος υπουργός".
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Ν. Δένδια, κατα την συνάντηση ενημέρωσε τους συνδικαλιστές για τα στατιστικά στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. σύμφωνα με τα οποία "το 2012 πραγματοποιήθηκαν 796 διαδηλώσεις με λιγότερα από 200 άτομα που έκλεισαν το κέντρο της πόλης", ενώ αναφερόμενος αργότερα σε αυτές τις στατιστικές τις χαρακτήρισε "στα όρια της προκλητικότητας" προσθέτοντας πως "επιδιώκουμε μια ρύθμιση για αυτό το πράγμα. Για τις προκλητικά μικρές διαδηλώσεις που δημιουργούν μια δυσανάλογη ζημιά στο κοινωνικό σύνολο της πατρίδας μας".  Ο δε αριθμός των 200 ατόμων δεν αναφέρθηκε τυχαία σύμφωνα με τον υπουργό, αλλά δεν δόθηκαν περισσότερες διευκρινήσεις.

Πηγή: Η Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου