Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Δελτίο τύπου, Θεσσαλία 20 Μάρτη 2014

Μήνας αντιφασιστικήs δράσης στη Θεσσαλία 
21 Μάρτη - 21 Απρίλη
21 Μαρτίου 1960 Νότιος Αφρική, νεαροί διαδηλωτές στην πόλη Σάρπβιλ διαμαρτύρονταν ειρηνικά κατά των νόμων του Απαρτχάιντ, που είχε επιβάλλει το καθεστώς της λευκής μειοψηφίας στη χώρα, εφαρμόζοντας τη θεωρία της ανισότητας ανάμεσα στις φυλές,  η αστυνομία τους πυροβολεί εν ψυχρώ. Αποτέλεσμα, να χάσουν τη ζωή τους 70 άνθρωποι.
21 Απριλίου 1967 Ελλάδα, μια ομάδα επίορκων αξιωματικών του στρατού και ενώ είχαν προκηρυχθεί εθνικές εκλογές στις 28 Μαΐου, καταλαμβάνουν την εξουσία με πραξικόπημα καταλύοντας την δημοκρατία. Αποτέλεσμα, να γραφτεί η πιο μαύρη σελίδα της σύγχρονης ιστορία μας.
2014 Ευρώπη, από τη Γαλλία ως την Ουκρανία (με τους ναζί στην εξουσία) και από τη Νορβηγία μέχρι την Ελλάδα, ξενοφοβικά και μισαλλόδοξα κόμματα και οργανώσεις αποκτούν κοινωνική επιρροή.
Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόζει η ΕΕ των αφεντικών, πλήττουν τα δικαιώματα των εργαζομένων και των λαών, ιδιαίτερα του Νότου και της Ανατολής, δημιουργώντας μία χωρίς προηγούμενο κρίση, κρίση οικονομική και κοινωνική. Μεγάλα τμήματα των λαών εξαθλιώνονται, ζώντας στην απόλυτη φτώχια οδηγούνται στην εκπόρνευση της ανθρωπινής ύπαρξης τους. Όμως, όπως σε κάθε «καλή εξουσία» τα αφεντικά «προσπαθούν» να δώσουν λύσεις στους σκλάβους τους. Και ποιες είναι αυτές; ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ και ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ. Τους είπαν ότι αν εκεί που μένουν μια «καθαρή» φυλή χωρίς πολιτική θα μπορέσουν να σωθούν από την μιζέρια τους.
Μια «καθαρή» φυλή που δεν θα της παίρνουν τις δουλειές ο ξένοι εργάτες αφού θα τους έχει εξοντώσει, αλλά παράλληλα να φέρνει ξένους ανθρώπους εκπορνεύοντας τους θα ικανοποιεί τα ζωώδεις ένστικτά της.
Μια «καθαρή» φυλή που πιστεύοντας στο «πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια» θα σκοτώσει κάθε άλλη οικογένεια πέρα από τις «δικές» της, θα εξαφανίσει θρησκεία ή ιδεολογία πέρα από την δικιά της, θα προδώσει την πατρίδα και θα εξοντώσει τους πατριώτες της.
Μια «καθαρή» φυλή που στην Ελλάδα το 2014 σκοτώνει ένα κορίτσι στην προσπάθειά του να ζεσταθεί, απαγορεύει τις διαδηλώσεις, ξυλοκοπά αδιάκριτα αθώους πολίτες που διαμαρτύρονται για την φτώχια τους,  κάνοντας εκατοντάδες εκκαθαριστικές - ρατσιστικές επιθέσεις ανάμεσά τους και φονικές (παύλος Φύσσσας, Σαχτζάτ Λουκμάν κα).
Μπροστά σ’ όλα αυτά ο  Αντιφασιστικός Συντονισμός Θεσσαλίας:
καλεί όλα τα κινήματα και τους πολίτες της Θεσσαλίας σε ένα μήνα αντιφασιστικής δράσης, από τις  21 Μάρτη Παγκόσμια μέρα κατά του Ρατσισμού έως τις 21 Απρίλη, μαύρη επέτειο της Χούντας των Φασιστών-Εθνικιστών Συνταγματαρχών.
καλεί όλα τα κινήματα και τους πολίτες τις Θεσσαλίας σε πολιτικές εκδηλώσεις, συναυλίες, συζητήσεις και συνελεύσεις να ανταλλάξουν εμπειρίες και να οργανώσουν τις δράσεις τους πανθεσσαλικά και να δώσουμε όλοι μαζί ένα ηχηρό μήνυμα ενάντια στον ρατσισμό, τον σεξισμό, την ξενοφοβία, κάθε είδους φασισμού και εθνικισμού καθώς και το σύστημα που γεννά όλα αυτά.
καλεί όλα τα κινήματα και τους πολίτες της Θεσσαλίας, να αγωνιστούν για την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ στον τόπο, την ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ των πολιτών.
Όλοι μαζί μπορούμε να αγωνιστούμε.
Όλοι μαζί μπορούμε να νικήσουμε.
Venceremos
Αντιφασιστικός Συντονισμός Θεσσαλίας
Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας | Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Λάρισας
Αντιρατσιστικό Αντιφασιστικό Μέτωπο Αλληλεγγύης Καρδίτσας | στέκι Rosso Nero Τρίκαλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου