Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Οι ναζιστές στοχοποιούν ξανά!

Της Αντας Ψαρρά

Τα μέλη της φασιστικής οργάνωσης ΑΜΕ (ανένταχτοι μαίανδροι εθνικιστές) προπαγανδίζουν το μίσος και απειλούν πάλι θεατρικές παραστάσεις και τους συντελεστές τους. Η πολιτεία ως συνήθως σιωπά.
Πυκνώνουν οι ναζιστικές επιθέσεις σε γραφεία αριστερών οργανώσεων και εντύπων στο πλαίσιο «εξάσκησης» των μελών της οργάνωσης ΑΜΕ (ανένταχτοι μαίανδροι εθνικιστές). Ο απελευθερωμένος πλέον «άριος» ηγέτης Αντωνάκης (Περίανδρος), όπως χαρακτηριστικά τον είχε αποκαλέσει μάρτυρας υπεράσπισης στην πρώτη δίκη του, στρατολογεί τώρα τα νέα μέλη της οργάνωσης που, μεταξύ άλλων «νυχτερινών δράσεων», δραστηριοποιείται στην αναγραφή εμετικών ρατσιστικών συνθημάτων έξω από τα γραφεία οργανώσεων της Αριστεράς.
Στόχοι και στην επαρχία
Την περασμένη Τετάρτη στόχοι ήταν ο χώρος διαλόγου δημοτικής παράταξης στο Χαλάνδρι, το γραφείο της δημοτικής κίνησης ΑΝΤΑΡΣΥΑ που στεγάζεται σε κτίριο του Δήμου Αθηναίων και τα γραφεία της ΑΡΑΝ. Λίγες ημέρες πριν, στόχος ήταν τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Καλλιθέας, τα γραφεία του Αριστερού Ρεύματος και του ΠΡΙΝ, τα γραφεία του ΚΚΕ στο Καματερό και πάει λέγοντας. Μάλιστα, η χάρη τους φτάνει και στην επαρχία.

Φυσικά δεν γίνεται λόγος για διώξεις και συλλήψεις από τις κρατικές υπηρεσίες που είναι απασχολημένες μόνο με όποιον αντιεξουσιαστή περνάει στον δρόμο. Αλλωστε πολλοί ένστολοι, που αποδεδειγμένα εμπνέονται από τη «μαμά» Χρυσή Αυγή, δεν θα σπεύσουν να συλλάβουν επ’ αυτοφώρω τέτοιου είδους δράστες. Το θέμα όμως γίνεται ανησυχητικό, όπως έγινε και με τα χρυσαυγίτικα τάγματα εφόδου, από τη στιγμή που πέρα από τις ασκήσεις με τις μπογιές οι επιδρομές των μαιάνδρων αρχίζουν να στοχοποιούν συγκεκριμένα πρόσωπα. Ήδη το σύνθημα «Πέτρο ήρθαμε», για τον δημοτικό σύμβουλο Πέτρο Κωνσταντίνου, προϊδεάζει για τη συνέχεια.
Στη δημοκρατική εκείνη χώρα όπου το ρατσιστικό μίσος και η προτροπή σε μισαλλόδοξα, φυλετικά, θρησκευτικά και σεξιστικά εγκλήματα τιμωρούνται με νόμο όλα αυτά θα είχαν συνέπειες. Στην Ελλάδα όμως, όπου η εκτελεστική εξουσία δεν θεωρεί υποχρέωσή της να συμβαδίσει με την υπόλοιπη Ευρώπη ως προς την αντιρατσιστική νομοθεσία, όλα αυτά παραμένουν λεπτομέρειες. Οι μαχαιροβγάλτες που επιτίθενται εναντίον αθώων μεταναστών αλλά και Ελλήνων που δεν… γουστάρουν κυκλοφορούν ανενόχλητοι, ενώ η στοχοποίηση ανθρώπων παραμένει ασήμαντη λεπτομέρεια.
Μια ματιά στην «τιμημένη» ιστοσελίδα των μαιάνδρων και του αγκυλωτού σταυρού δείχνει πολύ καθαρά τη διάσταση της ανοιχτής πλέον προτροπής σε βία κατά συγκεκριμένων προσώπων. Για παράδειγμα, απειλείται ευθέως η παράσταση «Βάκχες», που θα παρουσιαστεί φέτος το καλοκαίρι με τη συμμετοχή του Σάκη Ρουβά και πέρα από τις σαχλαμάρες που γράφουν οι «φιλότεχνοι» ναζιστές για την παράσταση λένε συγκεκριμένα: «Καλούμε τον ελληνικό λαό να απομονώσει τους θολοκουλτουριάρηδες και την παράσταση με δυναμικό τρόπο σε κάθε πόλη που οι συντελεστές της θα επιχειρήσουν να κάνουν την εμφάνισή τους. Προδότες, τίποτα δεν θα μείνει ατιμώρητο. Η ασέλγεια σε βάρος του Ελληνισμού δεν θα περάσει ατιμωρητί, ποτέ και πουθενά».
Οπως στο «Χυτήριο»
Αμέσως μετά ακολουθούν τα ονόματα όλων των συντελεστών της παράστασης. Όπως λοιπόν τότε στο «Χυτήριο» η τέχνη θυσιάστηκε στον βωμό μιας φασιστοσύναξης με θεατή την αστυνομία και Πόντιο Πιλάτο την πολιτεία, τώρα απειλούνται άλλη μία παράσταση αλλά και ονομαστικά οι συντελεστές της.
Η ναζιστική αυτή ιστοσελίδα δεν παραλείπει φυσικά να θυμίζει ότι ούτε καν στο ζήτημα του Ολοκαυτώματος και της προτροπής σε πράξεις θρησκευτικού μίσους δεν έχει καταφέρει να βάλει φρένο η πολιτεία. «Ο Ελληνισμός και ο Ιουδαϊσμός είναι δύο αντίθετοι και ολότελα εχθρικοί κόσμοι που μάχονται ο ένας τον άλλον μέχρις εσχάτων» μας πληροφορεί το ΑΜΕ. Το θέμα είναι αν θα τους μαζέψει κανένας ή πάλι κάποιος άνθρωπος θα γίνει θύμα στα χέρια τους για να μας πούνε μετά σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. ότι επρόκειτο για… ξεκαθάρισμα λογαριασμών!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου