Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Διώξεις Μαθητών

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Μετά τις διώξεις των μαθητών στη Λαμία και των μελών του ΔΣ της ΕΛΜΕ στη Σάμο, σειρά στην επιχείρηση τρομοκράτησης είχαν οι μαθητές στην Ηγουμενίτσα. Δέκα μαθητές του ΕΠΑΛ, που τελούσε υπό κατάληψη, συνελήφθησαν τα ξημερώματα της Τετάρτης 16/10/13 μέσα στο σχολείο τους μετά από μηνυτήριες αναφορές που κατέθεσαν οι διευθυντές του  1ου ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας  και του ΙΕΚ, τα οποία συστεγάζονται.
Η κυβέρνηση, με τη βοήθεια  «προθύμων»,  προσπαθεί   για άλλη μια φορά να τρομοκρατήσει όσους διεκδικούν το δικαίωμα στην αξιοπρεπή, δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση. Αντιμετωπίζει με αδίστακτο αυταρχισμό τον αγώνα των μαθητών ενάντια στις διατάξεις του “Νέου” Λυκείου, ενάντια στην περαιτέρω συρρίκνωση της επαγγελματικής εκπ/σης , ενάντια στη διάλυση της δημόσιας παιδείας.
Η κυβέρνηση, τρομοκρατημένη από την αντίσταση της νεολαίας και των εργαζομένων, εντάσσει τους μαθητές στο “άλλο άκρο”, όπως και τους κατοίκους της Χαλκιδικής , τους εργαζόμενους στα πανεπιστήμια που συνεχίζουν τις απεργίες ενάντια στην “διαθεσιμότητα”  και τη διάλυση των πανεπιστημίων.  Όσοι παλεύουν ενάντια στις απολύσεις ,οι αντιφασίστες και όσοι αντιστέκονται στην επιβολή των μνημονίων, πρέπει να κηρύσσονται παράνομοι και να διώκονται. Είναι ο «εχθρός λαός».
Καλούμε τους συναδέλφους, τους συλλόγους γονέων, τους εργαζόμενους να μην αφήσουν να περάσει το όργιο καταστολής ενάντια στα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας .Είναι επιτακτική ανάγκη να ξαναπιάσουμε  το νήμα των απεργιακών κινητοποιήσεων, των καταλήψεων σε συντονισμό με όλους τους κλάδους που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις , αλλά και όσους θα μπουν στις κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα ασφυκτιώντας από την εντεινόμενη επίθεση της ακραίας πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ κατά της ίδιας μας της ζωής. 

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ , ΔΕΝ ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΑ ΓΙΑ ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου