Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Δελτίο Τύπου, Καρδίτσα 01 Σεπτέμβρη 2013

69 χρόνια από την απελευθέρωση της Καρδίτσας από τους Γερμανούς

69 χρόνια ΠΡΙΝ, στις 2 Σεπτέμβρη του 1944 που οι δυνάμεις του ΕΛΑΣ απελευθερώνουν την πόλη της Καρδίτσας από την ξένη κατοχή οριστικά. Είχαν ξεκινήσει πριν από τρία χρόνια τον αγώνα για την λευτεριά του τόπου μας από ξένο κατακτητή και τους ντόπιους συνεργάτες τους, πιστεύοντας ότι …«ο σημερινός αγώνας του λαού μας στο περιεχόμενό του δεν μπορεί να είναι τίποτ’ άλλο παρά απελευθερωτικός. Πρόκειται να κατακτήσουμε τη λευτεριά μας, να διώξουμε τους ξένους επιδρομείς από τη χώρα μας, να υπερασπίσουμε τα δικαιώματά μας στη ζωή και τον πολιτισμό. Πρόκειται ν' ανοίξουμε το δρόμο για μιαν ελεύτερη, πολιτισμένη κι ευτυχισμένη Ελλάδα. Αυτός είναι ο πρώτος, ο υπέρτατος, ο μόνος σκοπός που μας προβάλλεται σήμερα επιτακτικά όσο ποτέ. Στη μορφή του, ο σημερινός αγώνας δεν μπορεί παρά να είναι παλλαϊκός, ν' αγκαλιάσει όλα τα στρώματα του λαού, και τον εργάτη και τον αστό και τον αγρότη και τον διανοούμενο. Και μ' αυτή την έννοια της παλλαϊκότητας, ο αγώνας αυτός χαρακτηρίζεται σαν αγώνας εθνικός. Ο σημερινός, λοιπόν, αγώνας που βγαίνει από τα πράγματα και την ψυχική διάθεση όλου του λαού, είναι αγώνας εθνικοαπελευθερωτικός, και μόνο αν έτσι κατανοηθεί και οργανωθεί μπορεί να φέρει το ποθητό αποτέλεσμα ... ο εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας δεν μπορεί να σταματήσει με την απολύτρωση της χώρας από τους ξένους κατακτητές, γιατί δεν αρκεί να καταχτηθεί η λευτεριά, πρέπει και να στερεωθεί και να κατοχυρωθεί. Και αυτό δε μπορεί να γίνει αλλιώς, παρά αν ο λαός κρατήσει στα χέρια του τη λευτεριά του και εξασκεί τα κυριαρχικά του δικαιώματα απεριόριστα και στον καιρό της ειρήνης». Γνήσιοι πατριώτες έδωσαν το αίμα τους για ένα τόπο ελεύθερο και δημοκρατικό που στο τέλος προδόθηκε από τους ντόπιους συνεργάτες των ναζί δηλαδή τις κατοχικές δοσίλογες κυβερνήσεις, τους μαυραγορίτες, τους ταγματασφαλίτες, τους χίτες και την … «μοιρολατρία με τις δύο της μορφές. Την μία που λέει : «Ότι έγινε, έγινε. Είμαστε πολύ αδύναμοι, δεν μπορούμε να αντισταθούμε στα σκυλιά που μας κατασπαράζουνε. Ας σκύψουμε το κεφάλι, ας συμβιβαστούμε με την μοίρα μας κι έχει ο θεός. Ας παραδοθούμε στην μεγαλοψυχία των τυράννων μας». Είναι η φωνή της προδοσίας που τα λέει αυτά … Κάθε συμβιβασμός, κάθε αποδοχή του μοιραίου είναι προδοσία. Ο λαός που τσακίζεται από την υπέρτατη βία για μια στιγμή, δεν είναι ακόμα σκλάβος. Σκλάβος γίνεται την στιγμή που αποδέχεται την σκλαβιά. Κι αυτό κοιτάζουν να πετύχουν οι εχθροί μας με την φωνή των προδοτών. Και η άλλη μορφή της μοιρολατρίας είναι το ίδιο ολέθρια όταν λέει: «Ας σταυρώσουμε τα χέρια και να περιμένουμε να μας ελευθερώσουν οι άλλοι». Γιατί τούτη οι μορφή της μοιρολατρίας είναι η αποδοχή της σκλαβιάς. Όποιος δέχεται να του δωρίσουν άλλοι την λευτεριά του, τότε αυτό ομολογεί κιόλας πως είναι σκλάβος και το πολύ – πολύ πρόκειται να αλλάξει αφέντη».

69 χρόνια ΜΕΤΑ, γιορτάζουμε την επέτειο της απελευθέρωσης του τόπου μας από την ξένη κατοχή. Όμως, «τα παιδία και τα εγγόνια» των ντόπιων ατιμώρητων συνεργατών των ναζί κυβερνούν τον τόπο κάνουν «μαθήματα» πατριωτισμού, ξεπουλώντας τον , δολοφονώντας ανθρώπους ωθώντας τους σε αυτοκτονίες, καταδικάζοντας γενιές σε απόγνωση, τον λαό σε απόλυτη εξαθλίωση, γιατί έτσι προστάζει το παγκόσμιο κεφάλαιο και οι νεοφιλελεύθερες πολικές που εφαρμόζουν. Είναι αυτοί που μας λένε να σκύψουμε το κεφάλι γιατί λένε είμαστε πολύ αδύναμοι. Είναι αυτοί που μας λένε να περιμένουμε να μας σώσουν οι άλλοι. ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.

Με αφορμή της επετείου της απελευθέρωσης της Καρδίτσας από τους Γερμανούς, σύσσωμοι να αγωνιστούμε για να διώξουμε τους ξένους και ντόπιους επιδρομείς από τη χώρα μας, να υπερασπίσουμε τα δικαιώματά μας στη ζωή και τον πολιτισμό. Γιατί όπως έλεγε κι ο Άρης Βελουχιώτης «Ποιος, λοιπόν, μπορεί να ενδιαφερθεί καλύτερα για την πατρίδα του; Αυτοί που ξεπορτίζουν τα κεφάλαιά τους από τη χώρα μας ή εμείς που παραμένουμε με τα πεζούλια μας εδώ;»

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου